Dec ’22 / Training Filmles ontwerp

Inhoud training

Ben jij een creatieve ZZP-er of (kunstvak)docent en wil jij je digitale vaardigheden ontwikkelen om filmlessen te geven in het basis- of voortgezet onderwijs? Volg deze training en ontwikkel je eigen kant en klare les en kom te weten waar je deze kunt aanbieden.

In vier online bijeenkomsten leer je een educatief filmles ontwerp te maken. Tijdens de reeks ontwikkel je een op een film(fragment) geïnspireerde lesopzet. Je leert de les af te stemmen op de doelgroep, hoe je de les vormgeeft en voorziet van een heldere introductievideo. In de laatste les presenteer je de gemaakte les aan je medecursisten voor feedback. Doel is om na de reeks een eigen lesontwerp te hebben dat je zelf kunt gaan geven of aanbieden, óf een basis voor een ontwerp dat je na afloop verder kunt doorontwikkelen.

Docent is Remco Efdé. Remco werkt onder andere als filmdocent in de regio Noord-Holland. Hij heeft veel aansprekende lessen ontworpen voor verschillende leeftijden.

Aandachtspunten

In de les is er aandacht voor digitale vaardigheden, didactiek, het afstemmen van het materiaal op de doelgroep, het werkveld filmeducatie en de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen met andere ZZP-ers binnen de filmeducatie.

Let op! Tussen de lessen door krijg je huiswerk mee. Houd hier rekening mee! Om te zorgen dat je voldoende tijd hebt om in eigen tijd verder te werken aan je lesontwerp, is er tussen de laatste lessen 2 weken gepland.

Voor wie?

  • ZZP-ers die professioneel werkzaam zijn binnen het werkveld van film- en video productie.
  • ZZP-ers die een lesbevoegdheid hebben voor het Kunstonderwijs

Praktisch

Data
Les 1: 15 dec, 16.00 – 19.00 uur (introductie)
Les 2: 22 dec, 16.00 – 19.00 uur
Les 3: 12 jan, 16.00 – 19.00 uur
Les 4: 26 jan, 16.00 – 19.00 (eindpresentatie in Utrecht)

Locatie
Online via Zoom en een afsluitende les (26 jan) in Utrecht (exacte locatie wordt nader bekend gemaakt)

Kosten
Deze training wordt aangeboden binnen de ZZP impuls regeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Deelname is hierdoor kosteloos. Bij overinschrijving selecteren we kandidaten op basis van motivatie.

Helaas! De training zit vol.
Stuur een mailtje naar lotte@deanimatiebus.nl als je op de reservelijst wil, of kijk eens bij de Training Beeldverhaal, deze start 18 januari.

Vragen?

Mail naar lotte@deanimatiebus.nl

Scroll naar boven