Verbeelding. Wat zie jij?

Inhoud workshop

Een workshop over het animeren van je verbeelding met het gebruik van primaire kleuren! De primaire- of basis kleuren rood, geel en blauw komen aan bod. Waar zie je deze om je heen?

Van kijken naar maken:
Leerlingen gaan eerst naar de korte animatiefilm ‘Nest’ van Sonja Rohdelher kijken (4 min).  Daarna gaan ze aan de slag met hun eigen fantasievogel. Ze krijgen een zwart vel A3 voor de achtergrond. De fantasievogel gaan ze maken van stukjes gekleurd papier. De leerlingen mogen alleen primaire kleuren gebruiken.

Leerdoelen

• Leerlingen leren verbeelden en wat verbeelding is.
• Leerlingen leren wat contrast en restvorm is.
• Leerlingen leren wat de primaire kleuren zijn.
• Leerlingen leren over geluid bij film.

Het resultaat is een poëtisch bewegend beeldverhaal. De korte animatiefilm is een opeenvolging van bewegende tekeningen door de leerlingen gemaakt.

Voor wie?

• Midden- Bovenbouw PO
• Onderbouw VO

Praktisch

De Animatiebus komt naar school alle benodigdheden voor de workshop. Jullie hoeven slechts papier en scharen klaar te leggen. De workshop is te boeken als onderdeel van de IDFA scholierenvoorstellingen of als losse workshop.
Tijdsduur: 90 min.
Aantal leerlingen: max. 28
Benodigde materialen: Digibord, papier, stiften, scharen.

Kosten

Vanaf 200,- per workshop incl. gemonteerde film. De Animatiebus is acceptant van de CJP kaart en de cultuurvouchers van de gemeente Amsterdam.

Boekingen

Mail naar info@deanimatiebus.nl t.a.v. Anoeska Huige.

Scroll naar boven