Mediakunst & Beeldende vorming

Inhoud

Aan de slag met Rembrandt bij jullie op school? Maak een creatieve tijdreis met Rembrandt!De kunstlessenreeks ‘Rembrandt’s tijdreis’ is geschikt voor de groepen 5 t/m 8 van het PO en de onderbouw van het VO. Duik samen met onze kunstvakdocent in het leven van Rembrandt en maak verrassende kunstwerken die samenkomen in een unieke animatiefilm.

Verloop

In deze lessenreeks kruip je in de huid en het leven van diverse kunstenaars aan de hand van de grote meester Rembrandt. Per les maak je een kunstwerk geïnspireerd door de kunstenaars die Rembrandt je voorstelt. Op jullie tijdsreis ontmoet je onder andere Mondriaan, Keith Haring en de me-diakunstenaar Jan Svankmajer. In de laatste les maak je in groepjes stopmotion films waarin je kunstwerken de tijdreis van Rembrandt verbeelden. Het aantal lessen en de te verwerken kunstenaars kunnen variëren van 3 tot 10 lessen. Je maakt steeds eigen werk in verschillende technieken en stijlen.Het eindresul-taat is een unieke en eigentijdse animatiefilm die gedeeld kan worden met de hele wereld!

Leerdoelen

• Leerlingen leren emotie verbeelden
• Leerlingen leren over de animatietechniek
• De verbeeldingskracht van de leerlingen wordt gestimuleerd

Een verrassende interactieve workshop over het leven van Rembrandt en de Gouden Eeuw in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam. Het leven van Rembrandt zit vol verhalen die jullie gaan verfilmen. In deze workshop leer je over het leven van Rembrandt en bedenk en maak je een eigen verhaal in de Gouden Eeuw.

Voor wie?

• Bovenbouw PO
• Onderbouw VO

Praktisch

De Animatiebus komt naar school alle benodigdheden voor de workshop. Jullie hoeven slechts papier en scharen klaar te leggen. De workshop is te boeken als onderdeel van de IDFA scholierenvoorstellingen of als losse workshop.
Tijdsduur: 90 min.
Aantal leerlingen: max. 28
Benodigde materialen: Digibord, papier, stiften, scharen.

Kosten

Vanaf 200,- per workshop incl. gemonteerde film. De Animatiebus is acceptant van de CJP kaart en de cultuurvouchers van de gemeente Amsterdam.

Boekingen

Mail naar info@deanimatiebus.nl t.a.v. Anoeska Huige.

Scroll naar top