Doorlopende leerlijn BEELDVERHAAL

Mediakunst en storytelling voor het PO

INHOUD
In samenwerking met Stichting Scoop, IDFA educatie en Kaboom animatiefestival ontwikkelen wij een leerpad Mediakunst & Storytelling voor het primair onderwijs. In samenwerking met filmmakers, film- en kunstdocenten en twee pilotscholen worden lessen voor groep 3 t/m 8 ontwikkeld waarbij taal en het eigen verhaal verbeelden centraal staan. De volledige methode is vanaf schooljaar 2021/ 22 beschikbaar. Interesse om als pilot school deel te nemen? Neem dan contact op.

Beeldverhaal wordt ontwikkeld met bovenstaande partners

Leerdoelen

Van kijken naar maken

• Leerlingen leren film analyseren
• Leerlingen leren over de kracht van beeld in film en media
• De verbeeldingskracht van de leerlingen wordt gestimuleerd

Voor wie?

• Bovenbouw PO
• Onderbouw PO

Praktisch

De lessen Beeldverhaal kunnen door de eigen leerkracht of onze vakdocenten verzorgd worden. In een serie van 5 lessen per leerjaar werken de leerlingen naar een eigen digitale filmproductie toe met gebruik van analoge kunst technieken.


Tijdsduur
: 90 min.

Aantal leerlingen: max. 28

Benodigde materialen: Digibord, papier, stiften, scharen. 

Meer infomatie

Mail naar info@deanimatiebus.nl t.a.v. Anoeska Huige.

Voor wie?

 

Scholen

 

Filmfestivals

 

Musea en erfgoed

 

Zakelijk

Adres
Nieuwe Uilenburgerstraat 5
1011 LM Amsterdam